Οι διοικητικές ικανότητες είναι μια συλλογή ικανοτήτων που περιλαμβάνουν τη λήψη αποφάσεων, την επίλυση προβλημάτων, την αποτελεσματική επικοινωνία, την αποτελεσματική ανάθεση αρμοδιοτήτων, τη διαχείριση άγχους, τα κίνητρα, τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης, την ομαδική εργασία, τις δεξιότητες διαχείρισης συγκρούσεων, την ακεραιότητα, την αντιμετώπιση προβλημάτων, τις δεξιότητες παρουσίασης και τις τεχνικές δεξιότητες, που απαιτούνται για τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Έχοντας καλές διοικητικές δεξιότητες είναι μια βασική πτυχή για τους διευθυντές για να διευθύνουν την επιχείρησή τους με επιτυχία.
Δεξιότητες διαχείρισης/διοικητικές ικανότητες σημαίνει ότι έχετε την ικανότητα να διευθύνετε μια επιχείρηση.
Ότι είστε σε θέση να κάνετε τις σωστές επιλογές κατά τη διαχείριση των συνολικών επιδόσεων του οργανισμού.
Σημαίνει ότι είστε σε θέση να επικοινωνείτε και να φέρνετε αποτελέσματα, παρέχοντας στους εργαζόμενους ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο για την επίτευξη του στόχου για τον οργανισμό.
Οι δεξιότητες διαχείρισης απαιτούνται για τη διαχείριση της επιχείρησης και περιλαμβάνουν την επίβλεψη εργασιακών θεμάτων, τους υπαλλήλους, την ομαδική εργασία, την ανάπτυξη ομάδων και την επικοινωνία. Σημαίνει επίσης την ανάθεση στους εργαζόμενους των καθηκόντων τους και την παρακολούθηση της απόδοσής τους, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον επιχειρηματικό στόχο.
Οι δεξιότητες διαχείρισης είναι οι ικανότητες ηγεσίας και παράδοσης έργων, η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών, η οικοδόμηση μιας κοινής λογικής στον οργανισμό και η εμψύχωση των άλλων.
Ένα άτομο με καλά ανεπτυγμένες διοικητικές ικανότητες:
Η δέσμη του SoCraTest για τις δεξιότητες διαχείρισης περιλαμβάνει δεκατρείς δεξιότητες: λήψη αποφάσεων, επίλυση προβλημάτων, αποτελεσματική επικοινωνία, αποτελεσματική ανάθεση αρμοδιοτήτων, διαχείριση άγχους, κίνητρα, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, ομαδική εργασία, δεξιότητες διαχείρισης συγκρούσεων, ακεραιότητα, αντιμετώπιση προβλημάτων, δεξιότητες παρουσίασης και τεχνικές δεξιότητες. Μια βάση για την επιλογή χρήσιμων δεξιοτήτων είναι με βάση την ανάγκη κατανόησης και διαχείρισης καταστάσεων κρίσης κατά την εκτέλεση εθελοντικής εργασίας και, ως εκ τούτου, δεν αφορά συγκεκριμένη επαγγελματική προσέγγιση στη διαχείριση κρίσεων. Ουσιαστικά αναφέρεται σε μια στοιχειώδη χρήσιμη βάση για την απόκτηση ήπιων δεξιοτήτων για τον πληθυσμό γενικά, ο οποίος συμμετέχει στην παροχή υπηρεσιών σε εθελοντικές και άλλες οργανώσεις στη διαχείριση κρίσεων και, σε αυτή τη βάση, αποκτά τις απαραίτητες και χρήσιμες ήπιες δεξιότητες.
Η επιλογή των δεξιοτήτων δεν βασίζεται σε συγκεκριμένη μέθοδο ή σχολή, αλλά στη συνάφεια των δεξιοτήτων από την προοπτική μιας κατάστασης κρίσης στην οποία συμμετέχουν εθελοντές. Η ομάδα του έργου επέλεξε αυτή τη μέθοδο για τρεις λόγους:
Οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής, αλλά...
Η ανάθεση αρμοδιοτήτων αναφέρεται στη μετ&alpha...
«Υπεύθυνος λήψης αποφάσεων» είναι το άτο&...
«Επικοινωνία, ουσ. Η μετάδοση ή η ανταλλαγή...
Η ακεραιότητα μπορεί να οριστεί ως «το χαρ&a...
Τι είναι τα κίνητρα; Το κίνητρο είναι αυτό που μ&...
Η διαπραγμάτευση είναι η διαδικασία που μ&p...
Η παρουσίαση των πληροφοριών με σαφήνεια κ&...
Η λήψη αποφάσεων και η επίλυση προβλημάτων &epsil...
Το στρες είναι μια αντίδραση στην υπερβο&lambda...
Οι τεχνικές δεξιότητες μπορούν να οριστού&nu...
Η ικανότητα υιοθέτησης μιας συστηματικής &...
Ορισμός της ομαδικής εργασίας είναι η «ικ...